Бібліографічний інформер "Три причини читати книги влітку"

2021-07-13

/Files/images/IMG_20210713_125947.jpg

Всі знають, що читати корисно. Найбільш очевидні переваги бібліофіла - розвинена уява, натренована пам'ять, великий словниковий запас і широкий кругозір. Але благотворний вплив літератури цим не обмежується. Виявляється, якщо ви проводите вільний час з книгою в руках, то автоматично покращуєте своє здоров'я, знижуєте рівень стресу і стаєте щасливішими.

Дослідники довели, що читання книг - важлива умова для хорошого відпочинку. Не забудьте про це, коли зберетеся у відпустку! Назвемо три основні причини читати книги влітку.

1.Влітку можна читати на свіжому повітрі: будь то дачна веранда, лава у дворі або в парку, балкон або пляж. Вітер освіжає голову, свіже повітря і чистий кисень забезпечують приплив крові до головного мозку, природа насолоджує, спів птахів надихає. Коли ще читається так легко і приємно!

2. Більша частина відпусток припадає саме на літо. Чи збираєтеся на відпочинок в іншу країну або інше місто? Не забудьте прихопити з собою улюблену книгу або нову, чиї сторінки ще зберігають запах друкарської фарби.

3. Влітку простіше знайти тишу і усамітнення, які так необхідні для читання. Можна щоранку втікати на пару годин від повсякденних турбот в парк або на літню веранду улюбленого кафе. І читати, читати, читати!

На книжковій виставці «Літнє читання для серця і розуму» бібліотекарі підібрали для Вас кращі книги з літнім настроєм, які зроблять Ваше дозвілля не тільки приємним, але змістовним і корисним.

Приємного літнього читання!

Кiлькiсть переглядiв: 334